• +31658745575
  • danieldoornkamp@hotmail.com

Biografie

Wie is Daniel Doornkamp

Dat je als circusartiest ver kunt komen zonder ooit op een circusschool te hebben gezeten bewijst Jongleur Daniel Doornkamp. Hij is inmiddels al een bekende Nederlandse tempo jongleur ondanks zijn jonge leeftijd. Een autodidact die maar een half woord nodig heeft om een nieuw patroon onder de knie te krijgen.
Op 7-jarige leeftijd wordt Daniel gefascineerd door het circus wanneer hij voor het eerste naar het bekende circus Herman Renz gaat. Daar valt zo ongeveer de beslissing van wat hij wil worden als hij later groot is. Vanaf dat moment oefent hij op alle mogelijke en soms onmogelijke momenten en plaatsen op zijn jongleertechnieken. En dat levert al snel een heel mooi resultaat op.

De eerste optredens in een circus

Op 15 jarige leeftijd tekende Daniel zijn eerste contract bij “Circus Fantasia”. Hier leerde hij optreden voor publiek en ontwikkelde hij een zelfverzekerde uitstraling die je niet zou verwachten van een artiest van pas 18 jaar oud. 

Nu bijna 4 jaar later mag Daniel op vrijwel elke plek zijn kunsten vertonen met meer dan 100 shows per jaar is Daniel niet voor niets uitgeroepen tot “grootste circus talent van Nederland”. Hij werd zelfs gevraagd om op te treden op het prestigieuze Festival Circolo. 

 

Daniel bij Circus Fantasia

Daniël op Circolo

Festival Circolo is een tweejaarlijks prestigieus circusfestival dat in de Herfstvakantie plaatsvindt, nu in Tilburg. Artiesten die hier optreden zijn vernieuwend en talentvol. In 2016 mocht Daniel optreden op Circolo en zijn kunsten vertonen aan duizenden bezoekers. Steeds meer organisaties ontdekken de talenten van Daniel Doornkamp

Daniel wint eerste prijs bij Circus Got Talent

 

 

Om blijvend succesvol te zijn moet je ook op professioneel niveau kunnen blijven presteren. Bij zijn vele optredens heeft Daniel zich ruimschoots bewezen toch kwam zijn eerst officiële erkenning in 2017.Daniel deed mee aan circus Got talent en ging unaniem met de eerste prijs naar huis voor meeste veel belovende circustalent.